Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Ajánló

3+1 pisztrángozó, ahol enned kell idén nyáron!

pisztráng
Összegyűjtöttük az ország legjobb 5 pisztrángozóját, ahová érdemes kirándulni mindenkinek, aki imádja a halat. Füstölten, paprikás lisztben, vagy levesben, ahogy szeretnéd!

1. Lillafüred – Ki ne hagyd a füstöltet!

Az őshonos sebes pisztrángot már csak a Garadna­völgyében tenyésztik nagyobb mennyiségben Magyarországon. Lillafüredtől néhány kilométernyire, a Margit­forrás állandó hőmérsékletű, oxigéndús vize kiváló feltételeket biztosít az ikrakeltetéshez. A pisztrángtelepen működő Erdei Halsütöde egyaránt híres a frissen sült és a májustól szeptember végéig kapható füstölt pisztrángjáról. Utóbbihoz az egy éjszakán át 12­ féle fűszerben pácolt halat bükkfa fűrészporon egy napig füstölik, majd a sütödében átmelegítik, és majonézzel, mustárral tálalják. 
 

2. Szilvásvárad – Süsd magad a pisztrángodat!

A csodálatos szépségű Szalajka­völgyben a patak partján, évszázados fák alatt megbújó Szalajka Fogadó éttermében a helyi hal­ és vadspecialitások mellett a magyar konyha hagyományos fogásai közül válogathatsz. A betérőknek segítséget nyújtanak a megfelelő kerékpár­ vagy gyalogtúrák kiválasztásában, és azt is elárulják, hol érdemes szabadtéri pisztrángsütést szervezni. Ha nem akarsz a természet ölén sütögetni, foglalj helyet kényelmesen a Lovas Étteremben, és rendelj étlapról! A Szalajka­völgy legelső éttermének specialitásai a pisztráng­ és vadételek, valamint az országban egyedülálló óriásvasalóban készülő fogások. A gyerekeknek külön menüt állítottak össze. A csoportok megtanulhatják a szabadtűzi halsütés fortélyait, majd nyársra tűzött pisztrángot és szalonnát kapnak, hogy maguk süssék készre ebédjüket. 
 

3. Visegrád – Fogd meg az ebédedet!

Egyszerűen jelentkezz be a Visegrádi Pisztrángos Tavaknál, ahol felszerelést és csalit is adnak, ha esetleg nem lenne nálad. Miután kifizetted a horgászat és a kifogott hal árát, elballaghatsz a blokkal az Ördögmalom Erdei Étterembe. A szakácsok az általad kért módon elkészítik számodra a zsákmányt, és salátaágyon, steakburgonyával tálalják. Az Apátkúti­völgyben megbúvó vendéglátóhely a megfáradt turistákat, bicikliseket is vonzza pisztráng­ és vadétel-különlegességeivel. Specialitásuk a helyben füstölt pisztráng, amit vákuumfóliába csomagolva elvitelre is készítenek. 
 

4. Dunabogdány – Pisztrángból ötös!

A 11­es út melletti legendás Siesta Café valójában évek óta pisztrángsütöde, és arról nevezetes, hogy tulajdonosa a saját maga által tenyésztett szivárványos pisztrángból (és csak abból!) készíti az ételeket. A natúron kívül rendelhetsz pl. kakukkfüvest, szezámmagost, mandulást vagy szarvasgombást, és bármelyiket választod, mind jelest érdemel. Az étlapra felkerült egy titkos összetevőt tartalmazó magyar pestós és a nagymama receptje szerinti diós változat is, továbbá frissen füstölt halat kapsz a tányérodra, ha tudsz várni 45 percet. Közben ehetsz egy isteni krémlevest – természetesen füstölt pisztrángból.

Halas receptek >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.