Te is legyintesz, ha egy-egy étel nem tartalmaz húst vagy szénhidrátot? Nos, az alábbi, zöldségekben gazdag fogások egyrészt laktatóak, másrészt remek fehérjeforrások, harmadrészt óvják az alakját – no meg a pénztárcádat!
Hozzávalók (2 adaghoz):
60 dkg karfiol (kb. 699 Ft/db)
1 db L-es tojás (kb. 500 Ft/10 db)
30 dkg zsírszegény mozzarella (kb. 200 Ft/100 g)
2 ek reszelt parmezán (kb. 650 Ft/100 g)
só
bors
olívaolaj
6 dkg paradicsomszósz (kb. 160 Ft/500 g)
23 dkg koktélparadicsom (kb. 340 Ft/250 g)
2 gerezd fokhagyma (kb. 90 Ft/fej)
¼ ek csilipaprika-pehely (kb. 299 Ft/doboz)
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt reszeld le kis lyukú reszelőn, tedd a mikróba, és 700 watton puhítsd meg 7-8 perc alatt. Ha kihűlt, keverd össze a tojással, 24 dkg kisebb darabokra tépkedett mozzarellával és a parmezánnal, majd ízlés szerint sózd-, borsozd meg. A hozzávalókat kézzel is gyúrd össze, egészen addig, amíg a „tészta” össze nem áll. Egy széles tepsit sütőpapírral bélelj ki, majd nyújtsd ki benne a masszát kb. 25 cm átmérőjű körré. Spriccelj rá egy kevés olívaolajat, és 220 fokra előmelegített sütőben (gázsütő: 7-es fokozat) 10-15 percig süsd. Ezután kend rá a paradicsomszószt, halmozd rá a maradék mozzarellát, a félbevágott koktélparadicsomokat és az apróra vágott fokhagymát. Végül szórd meg a csilipaprikával, és told vissza a sütőbe még 10 percre.
Hozzávalók (2 adaghoz):
2 db érett avokádó (kb. 350 Ft/db)
4 db tojás (kb. 500 Ft/10 db)
1 ek aprított snidling (kb. 399 Ft/cserép)
bors
Elkészítés:
Vágd félbe az avokádókat, emeld ki a magjukat, és kaparj ki körülbelül 2 ek-nyit a közepükből. Tedd kis méretű tepsibe, lehetőleg úgy, hogy biztonságosan ki legyenek támasztva. A legjobb, ha szorosan egymás mellé rakod őket. Egyenként törd a tojásokat a fél avokádókba úgy, hogy először a szétválasztott sárgáját öntsd bele, majd után csorgasd rá a fehérjét. 220 fokra előmelegített sütőben (gázsütő: 7-es fokozat) 15-20 percig. süsd. A sütési idő a tojások és az avokádók méretétől függ. Végül szórd meg a tetejüket a snidlinggel és egy kevés frissen őrölt borssal.
Hozzávalók (4 adaghoz):
1 db spárgatök (kb. 599 Ft/kg)
2 gerezd fokhagyma (kb. 399 Ft/3 db)
2 ek olívaolaj (kb. 1200 Ft/l)
1 db cukkini (kb. 450 Ft/kg)
1 db sárgarépa (kb. 379 Ft/kg)
1 db piros színű paprika (kb. 749 Ft/kg)
1 db paradicsom (kb. 599 Ft/kg)
45 dkg paradicsomszósz (kb. 160 Ft/500 g)
11,5 dkg zsírszegény mozzarellagolyó (kb. 200 Ft/100 g)
2,5 dkg reszelt parmezán (kb. 650 Ft/100 g)
Elkészítés:
A spárgatököt néhány helyen késsel vagdosd be, majd 700 watton, 8-12 perc alatt hagyd megpuhulni a mikróban. A felaprított fokhagymát, az olívaolajat, a megtisztított, felszeletelt cukkinit, sárgarépát és paprikát tedd serpenyőbe, és közepes lángon párold puhára. Az elkészült spárgatököt késsel vágd félbe, majd villával kapard ki előbb a magjait, aztán a húsát is. Utóbbit tűzálló tálban keverd össze a párolt zöldségekkel, a felkockázott paradicsommal és a paradicsomszósszal, valamint a sajtok ¾-ével. A maradék sajtot tépked és szórd a tetejére. 180 fokos sütőben (gázsütő: 4-es fokozat) 30 percig süsd. Mielőtt tálalnád hagyd 5 percig hűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.