A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hosszú ideig gyönyörködnél bennük? Szeretnéd, hogy megőrizzék zamatukat? Adunk néhány tippet a zöldfűszerek gondozásához és felhasználásához.

Ha szeretnéd, hogy sokáig üdék legyenek, ültesd át mindet agyagcserépbe.

Azért, hogy jól is mutassanak, a cserepeket állítsd színesre festett és feliratozott dobozokba.

Kedvenc helyük a napsütéses ablakpárkány. Ezek a zsenge növények hasonló gondoskodást igényelnek, mint a dísznövények: locsolást és fényt.

Amennyiben ablaktalan vagy sötét a konyhád, tartsd a zöldfűszereket a lakás másik, világosabb helyiségében, vagy jó időben, nyáron az erkélyen (ha van).

 

 

Tárolás és tartósítás

Hűtőszekrényben: Összegumizott nejlonzacskóban vagy folpakba csomagolva a zöldséges rekeszben 1 hétig állnak el.

Fagyasztóban: A frissen mosott zöldfűszereket aprítsd fel, majd tedd a jégkockatartó kis mélyedéseibe! Ha megfagytak, tedd át dobozba vagy zacskóba. Kb. 6 hónapig áll el.

Olajban: A durvára aprított levelek olíva- vagy napraforgóolajban 4-5 hétig tarthatók el. Mutatós üvegbe öntve remek ajándék lehet.

Szárítva: A fűszercsokrot kösd össze, majd meleg, jól szellőző helyen akaszd fel egy kifeszített zsinórra, és hagyd kb. 2 hétig száradni! Morzsolva jól záródó dobozkában tárold!

Felhasználási lehetőségek

Gyors öntet: A felaprított zöldfűszereket keverd joghurtba, majd ízesítsd sóval, borssal! Szárított változatukkal is kitűnő. Kb. 1 ek szárított felel meg 2 ek friss zöldfűszernek.

Tészták pestóval: A friss bazsalikomleveleket pépesítsd parmezán sajttal, fenyőmaggal és kevés fokhagymával, közben dolgozz bele olívaolajat! A bazsalikomlevél így is remekül megőrzi az aromáját.

Fűszervaj tartalékba: Az aprított friss vagy szárított zöldfűszereket keverd puha vajba, és fűszerezd ízlésed szerint! Hűtőben hagyd megdermedni, majd vágd kockákra, tekerd átlátszó fóliába és fagyaszd le!

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.