A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Praktikus

9 hasznos tipp, hogy melyik sertéshúsból mit jó főzni!

Nem mindegy, hogy a sertéshús melyik részből milyen ételt készítünk! A Mindmegette.hu segít eligazodni abban, hogy melyik sertéshús milyen ételhez illik igazán!

Fej, köröm, farok
 

Ezen a részek ideálisak kocsonya készítéséhez, hiszen a sertés fej, -köröm, - és farok sok zselésítőanyagot tartalmaznak.

Tarja

A nyakhoz közeli rész finom grillezve vagy paprikás lisztbe forgatva, olajban kisütve.

Mustáros-fokhagymás sertéssült
Mustáros-fokhagymás sertéssült

Rövid- és hosszúkaraj

Szeletelve és egyben egyaránt készítik. A klasszikus rántott szelet alapanyaga, emellett a legtöbb mártással tálalt fogáshoz illik.

Szűzérme

Bélszín a sertésben. Egyben és szeletelve is készítik. Fontos, hogy ne süssük túl, mert könnyen kiszárad. A szűzérme akkor a legfinomabb, ha a közepe még rózsaszín.

Comb vagy sonka

Ez a viszonylag száraz húsféleség füstölve, főzve, hajszálvékonyra szeletelve a legfinomabb.

Oldalas

Csontos hús. Készítsük hagyományos paprikás alapon vagy szójás-mézes pácban! Igazán ízletes része a sertésnek.

Dagadó

Ebből a legjobb töltött húst készíteni zsemlével, kevés májjal, petrezselyemmel, tojással és gombával.

Sertésszűzsült lecsóval és dödöllével
Sertésszűzsült lecsóval és dödöllével

Lapocka

Kevésbé népszerű, mint a karaj, pedig sokkal ízletesebb. Ha darált húsra van szükségünk, feltétlenül a lapockát válasszuk!

Csülök

Ez a nem éppen diétás rész egyben sütve vagy pörköltnek elkészítve is ideális.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.