Fej, köröm, farok
Ezen a részek ideálisak kocsonya készítéséhez, hiszen a sertés fej, -köröm, - és farok sok zselésítőanyagot tartalmaznak.
Tarja
A nyakhoz közeli rész finom grillezve vagy paprikás lisztbe forgatva, olajban kisütve.
Rövid- és hosszúkaraj
Szeletelve és egyben egyaránt készítik. A klasszikus rántott szelet alapanyaga, emellett a legtöbb mártással tálalt fogáshoz illik.
Szűzérme
Bélszín a sertésben. Egyben és szeletelve is készítik. Fontos, hogy ne süssük túl, mert könnyen kiszárad. A szűzérme akkor a legfinomabb, ha a közepe még rózsaszín.
Comb vagy sonka
Ez a viszonylag száraz húsféleség füstölve, főzve, hajszálvékonyra szeletelve a legfinomabb.
Oldalas
Csontos hús. Készítsük hagyományos paprikás alapon vagy szójás-mézes pácban! Igazán ízletes része a sertésnek.
Dagadó
Ebből a legjobb töltött húst készíteni zsemlével, kevés májjal, petrezselyemmel, tojással és gombával.
Lapocka
Kevésbé népszerű, mint a karaj, pedig sokkal ízletesebb. Ha darált húsra van szükségünk, feltétlenül a lapockát válasszuk!
Csülök
Ez a nem éppen diétás rész egyben sütve vagy pörköltnek elkészítve is ideális.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.