Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A szülők sokkot kaptak: 80 ezerért rendelt reggelit ez a 4 éves kisfiú

default user icon
MME
A négyéves kisfiú édesapjának mosolya egyáltalán nem volt őszinte, amikor munka után hazaérve egy hadseregnek elegendő kávé és egyéb finomság fogadta családi házuk étkezőjében. Mint később kiderült, gyereke rászabadult nagymamája kódolatlan telefonjának kajarendelős applikációjára.

Az alig négyéves Jaxen egyáltalán nem finomkodott, amikor a kezébe került nagymamája mobiltelefonja és rátalált a család egyik kedvenc ételrendelős appjára az ohiói Greenben. A kissrác végül a Starbucks oldalán landolt, ahonnan még a nagyi pihent, egy nagyobb bulira elegendő kávét és más reggelinek való finomságot rendelt össze 230 dollár értékben. Ez forintosítva egy picivel több, mint 80 ezer forintnak felel meg.

A fiú 22 éves édesapja a munkából hazaérve szóhoz sem jutott. Az étkezőasztalon brutális mennyiségben sorakoztak a jeges kávék, a tojásos és baconos szendvicsek, na és persze desszertből sem volt hiány. Jaxen szinte nem is gondolkozott, csak össze-vissza rendelt mindent, ami éppen színpatikus volt számára a kávézó kínálatából, amit végül egy 30 dolláros, egy közel 11 ezer forintos borravalóval zárt. 

A véletlen rendelés szerencsére nem ment kárba. A család úgy volt vele, ha már ennyi pénzt kifizetett a gyerek, akkor kénytelenek lesznek néhány napig a kávézó vendégszeretetét élvezni. Azt nem tudni, hogy Jaxen milyen büntetést kapott tettéért, csak azt, hogy a fiúval közölték; most komoly bajban van. Néhány nap elteltével szerencsére már a szülők is megenyhültek és csak egy vicces történetként emlékeznek a botrányos kajarendelésre.

Nem ez az első olyan eset, amikor egy gyerek önállósítja magát, és rendelésbe, vagy vásárlásba kezd a szülők kontójára. 2017-ben egy 8 éves ohiói kisfiúnak sikerült lenyúlnia szülei autóját, majd a helyi McDonald's-ba hajtott néhány sajtburgerér. Tette mindezt úgy, hogy útja során a KRESZ-t maradéktalanul betartotta, tervét csak a gyorsétterem eladója hiúsította meg, aki a járgányban csücsülő kisfiú láttán azonnal értesítette a rendőrséget.

2021 májusában egy 4 éves gyerek miután kiderítette anyja Amazon-fiókjának belépési adatait, 2618 dollár, azaz 950 ezer forint értékben rendelt Spongyabobos játékokat.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek