Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Ha nyár, akkor tengerpart. A napfény és a víz élvezete mellett érdemes megkóstolni a tenger különleges gyümölcseit is. Bemutatunk néhányat.

Óriás garnéla
Salátába, főtt tészta mártásába, rizsételbe keverve vagy magában is készítik, gyakran paradicsomos vagy tejszínes mártásban. Gyakran grillezik, ilyenkor fehér kenyeret és gyümölcs-chutneyt kínálnak hozzá.

Languszta
Ollója nincs, leghosszabb része a potroha. Más rákoktól eltérően a főzés során nem vörösödik meg. Az olaszok zöldségsalátába teszik a húsát, és fokhagymás pirítóssal tálalják, a spanyolok kevés csokoládéval és mandulával teszik különlegesebbé.

Tarisznyarák
A nagy testű fajta élve páncéllal, főzve (páncéllal vagy anélkül) kapható, húsa igazi ínyenc csemege. Sütve, párolva, sőt páncéljába zöldségeket töltve is remek. Petéje is kitűnő ízű.

Fésűkagyló
Nevét alakjáról kapta. Megbecsült helye van a mediterrán konyhában: párolva, sütve, grillezve fogyasztják. A franciák leggyakrabban főzés után tejszínmártással leöntve, saját héjában kínálják.

Fekete kagyló
Borral, zöldfűszerekkel, fokhagymával ízesített vízben főzik, fűszeres vajjal vagy paradicsommártással kínálják. Ha magunk készítjük, csak zárt héjú kagylót vásároljunk, jól tisztítsuk meg a homoktól és a bajuszkáktól. Amelyik kagyló héja a főzés során nem nyílik ki, azt dobjuk ki.



Osztriga
Lapos, csaknem kerek héjú, puha testű. Többnyire nyersen, citromlével megcsepegtetve fogyasztják, de melegen is kínálják: rövid ideig főzve vagy tejszínes zöldséggel leöntve és megsütve. Héjában grillezhető is, ízesítéséhez gyakran tormamártást vagy curry-s tejszínt adnak.

Polip
A polip húsát puhára kell veregetni, különben rágós marad, majd hosszú ideig kell főzni, nem úgy, mint a többi fejlábút. A polip húsa süthető, grillezhető, de egyes vidékeken pörkölt is készül belőle. A nagyobbakat fej nélkül, a kisebbeket egészben is használják.

Kalmár
Olasz nevén: calamari. A fej kivételével minden része ehető. Zsákszerű teste legtöbbször megnyúzva kapható. Töltve, sütve, párolva készítik el, vagy felszeletelve kirántják. Ez a népszerű étel a kalmárgyűrű, melyet nálunk tévesen tintahalkarikának neveznek. Lisztbe mártva kisütik vagy kirántják.

Tintahal
A tintahal avagy szépia nem tévesztendő össze a sokkal gyakrabban fogyasztott kalmárral. Teste kisebb és vastagabb, mint a kalmáré. Tíz csápja közül kettő különösen hosszú. A tintahal fekete festékanyagával készül a fekete rizottó és a feketére színezett olasz tészta is.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.