Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A "kínait", mindenki avval a túlsózott, nyálkás szirupos hússal, tojásos rizzsel, a pislákoló sárgás fénnyel elárasztott, minden sarkon megtalálható kis büfékkel azonosítja - pedig a kínai konyha ennél sokkal több.

"Úgy ennék kínait"- mondjuk néha, főleg hónap végén, hazafelé menet. Ekkor bemegyünk a félhomályos, kis büfébe, ahol a furcsán, de magyarul beszélő kínai személyzet kavargatni kezdi, mindig azt az ételt, ami előtt éppen álldogálunk. Nem is tudni, hogy miért teszi ezt, talán, hogy gusztusosabbá tegye?

BBQ csirke
BBQ csirke

Választhatunk szószos vagy panírozott csirkét vagy kacsát, rizzsel vagy pirított tésztával. Csípőset vagy nem csípőset. Egy kicsit jobb büfében már annak is örül az ember, ha pálcikát talál és nem a nehezen lebomló műanyag villát, ami egyébként alkalmatlan a kínai étel elfogyasztására. És akkor még a nejlonzacskónkba eshet egy-két szerencsesüti, és jó esetben nem avas, pirított dió.

Alapanyagbeszerzés>>>

Aki már egyszer volt igazi kínai étteremben, vagy netán Ázsiában, az tudja, hogy a keleti ételek olyan sokfélék, hogy egy élet sem elég végigkóstolni őket. Ha jobban meg szeretnénk ismerkedni a konyhaművészetükkel, javasoljuk, hogy kattanjunk rá vagy egy tv-műsorra, vagy újítsunk be egy szakácskönyvet!

Ching He Huang a "Könnyedén kínaiul" című műsor sztárséfje. Szeptembertől indul a műsor a Food Network csatornán. A séf a kínai konyhát népszerűsíti, friss, könnyű és gyors fogásaival, immáron tizedik éve.

Hűsítő és melegítő ételek>>>

A legtöbb ember azért nem kezd el megismerkedni a keleti konyhával, mert sok minden nincs hozzá a konyhájában. Bizony, előbb be kell vásárolnunk! Az áraktól ne ijedjünk meg: persze, az első étel elkészítésekor be kell vásárolnunk, elég sok ismeretlen alapanyagból, de mindenből, mindig csak egy keveset használunk, így nagyon sokáig elég lesz minden!

Két eredeti, kínai recept:
Kínai, grillezett BBQ csirke
Illatos-ropogós kacsa

Illatos-ropogós kacsa
Illatos-ropogós kacsa

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.