Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Vadas marha recept
Vadas marha
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Bármily szokatlannak is tűnhet húspótlóként hivatkozni a csicseriborsóra, fehérjetartalmát tekintve nyugodtan emlegethetjük egy lapon a szejtánnal vagy a tofuval. Vegán házigazdánk most megmutatja, mennyi minden készülhet belőle, és érkezik néhány pofonegyszerű recept is!

Rendkívül sokoldalú alapanyag: használhatjuk levesbetétként, főzve vagy sütve köretként, raguként, pörköltként és salátában, hogy legelcsépeltebb formuláit, a falafelt és hummuszt már ne is említsük. Egyre népszerűbb továbbá fasírtalapanyagként vegán hamburgerekben, lisztté őrölve pedig ideális gluténérzékenyek (és gluténfóbiások) számára is. Az viszont már kevésbé köztudott, hogy snackként is kiválóan funkcionál az aktuális Walking Dead- vagy Bates Motel-epizódok mellé. Következzék egy hasonló a legegyszerűbb változatok közül:

Wasabis csicseriborsós egytál:
 

400 g csicseriborsó (konzerves)
2 tk wasabi fűszerpor
3 ek olívaolaj
1 ek rizs- vagy fehérborecet
só, bors

Elkészítése:

Az összetevőket egy tálban összekeverjük, majd 40 percre 220 fokra melegített sütőbe tesszük. Wasabipor helyett használhatjuk édes, csípős vagy füstölt pirospaprika és fokhagymapor egy evőkanálnyi elegyét is. (Ez esetben ecet nem kell bele.)

De édes változatban is kiváló:

Fahéjas csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

1 tk fahéj
1 tk barnacukor
2 ek agaveszirup

Az eljárás ugyanaz, mint előzőleg, nem vegánok szirup helyett mézet is használhatnak.

Akik pedig nyersen fogyasztanák, azoknak az alábbi könnyű, ám annál laktatóbb salátát ajánlanánk:

Hagymás-mentás csicseriborsó saláta

Hozzávalók:

800g csicseriborsó (konzerves)
20 db koktélparadicsom félbevágva
1/2 fej lilahagyma vékonyan felcsíkozva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 db újhagyma vékonyra vágva
1 marék mentalevél egészben
1 db zöldpaprika felkockázva
1/2 kaliforniai paprika felkockázva

Az öntethez:

3 ek olívaolaj
1 ek almaecet
2 ek magos mustár

Elkészítése:

A zöldségeket és a csicseriborsót egy tálba helyezzük. Az öntet összetevőit összekeverjük, és a salátára öntjük. Sózzuk, borsozzuk, végül összeforgatjuk.


 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.