Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Az almát évszázadok óta gyógyító erejű gyümölcsnek tartják. Mitől olyan egészséges, és hogy is érdemes felhasználni? Összeszedtünk néhány hasznos tippet és almás receptet.
Honnan származik?

A rózsafélék családjába tartozó almafa termése napjaink egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb gyümölcse. Habár még nem sikerült egyértelműen meghatározni a származási helyét, szinte biztosra vehető, hogy valahol Eurázsiában kell keresni. Ami a fajtagazdagságát illeti: közel kétezer almaféle létezik!

Miért hasznos?

Magas a víztartalma, és kevés kalóriát (50 kcal/100 g) tartalmaz, ezért egész évben ideális harapnivaló. Többek között A-, C-, valamint B-vitaminokat, foszfort, kalciumot és vasat is tartalmaz, ezek döntő része a héjában található. Segíti az emésztést, tisztítja a veséket és a vért, de alacsony vércukorszint esetén is kifejezetten ajánlott a fogyasztása.

Almás trükkök

1. A felszeletelt alma nem barnul meg, ha citromlevet csepegtetünk rá.

2. A magházat a külön erre a célra kitalált, éles végű, csőszerű szerkezettel is kiemelhetjük a gyümölcsből.

3. Az almaecet az ízületekre, a bőrre és az emésztésre is jótékonyan hat.

Egyszerű almás receptek

Almakompót

Mosd meg, majd vágd ketté az almákat. Szedd ki a magházukat, aztán kockázd fel a húsukat, és némi cukorral tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ízlés szerint szegfűszeggel, vaníliával vagy 1-2 fahéjrúddal ízesítheted. Főzd puhára a darabkákat, aztán hidegen vagy melegen tálald!

Almakrémleves

Készíts almakompótot, majd szedd ki belőle a fűszereket. Sűrítsd be tejszínnel, ízesítsd citromlével, aztán az egészet pürésítsd botmixerrel. Hidegen, fahéjjal megszórva és néhány tejszínhab-rózsával díszítve lesz a legfinomabb!

Almás-sajtos csirke

Egy olajjal kikent tepsibe tegyél csirkemellfilé-szeleteket. Mindegyiket kend meg reszelt sajttal, szegfűszeggel, fahéjjal, sóval és egy pici cukorral ízesített főzőtejszínnel. Halmozz köré meghámozott, majd felkockázott almát, aztán az egészet told be a sütőbe, és süsd aranysárgára.

Almás receptek >>>
3+1 OK, AMIÉRT MEGÉRI MINDEN NAP ALMÁT ENNI >>>
PUFFADUNK TŐLE? MENNYIT EHETÜNK EGY NAP? ÍME A GYÜMÖLCSKISOKOS >>>
BIRS, A LEGENDÁS ALMA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.