Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás kukoricalepény

MME MME
3 4.8/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tepsiben felolvasztjuk a vajat, ráöntjük a tejben felvert tojás, só, porcukor, vaníliás cukor, fahéj, citromhéj, szegfűszeg és kukoricadara keverékét. Sütőben kis lángon kb. 10 percig sütjük, hogy kezdjen összeállni. Rátesszük a kinyomkodott almát, a rumban megáztatott mazsolát (ha nincs mazsola, akkor rálocsolom a rumot). 190 fokon kb. 20 percig sütöm, kicsit fakanállal összetördelem, és még kb. 10-15 perc alatt szép pirosra, készre sütöm felső lángon vagy légkeveréssel

Hidegen-melegen is tálalható. Egy pohár tejjel nagyon finom.

Megjegyzés

A receptet D. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss