Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Praktikus

Alumínium helyett öntöttvas - melyik edényt használjuk inkább?

edények
Nem elég a legjobb alapanyagokat beszerezni: a főzéshez használt edény döntő szerepet játszik abban, hogy az adott fogás egészséges lesz-e!

Az egészséges életmód a megfelelő táplálkozással kezdődik. A sütés-főzés során azonban a legtáplálóbb hús vagy hal, a legzamatosabb zöldség vagy gyümölcs is veszíthet az értékéből, sőt, egyes edényfajtákból a melegítés hatására akár káros anyagok is kerülhetnek a gusztusosan feltálalt ételbe.

Ha lehet, kerüld el!

A legtöbb műanyag negatívan befolyásolja az egészségünket, kiváltképp, ha ételtárolásról van szó. Ha teheted, csak a legjobb minőségű műanyagból készült frissen tartó dobozokat használd, ezeken külön jelzik azt is, ha az edény tartalmával együtt melegíthetők, illetve fagyaszthatók.

Az alumíniumedényeket jobb kerülni, hiszen ezek hő hatására mérgező anyagokat bocsáthatnak ki, amelyek felszívódnak az ételbe. A rozsdamentes acélból készült edények is csak akkor megbízhatók, ha kiváló minőségűek. A teflonról megoszlik a kutatók véleménye, egy azonban biztos: a vékony teflonbevonatú edények sérülékenyebbek, ha megkarcolódnak, tanácsos mellőzni a további használatukat.

Melyiket válaszd?

Az öntöttvas edények napjainkban egyre népszerűbbek, különösen azok, amelyek kerámiabevonattal vannak ellátva. Az ilyen lábasokban, serpenyőkben készült ételek egészségesebbek és zamatosabbak is, de a hőálló üvegedényeket is érdemes előnyben részesíteni. Az égetettkerámia edények közül inkább a lakktól, máztól és festéktől menteseket használd, hiszen a többi káros anyagokat is tartalmazhat.

Íme a 21 legfontosabb konyhai eszköz - kezdők, figyelem! >>>
Konyhai alaptrükkök>>>
Olcsó házi csodaszerek>>>
Tippek a tökéletes konyhához>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.