Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Angol fűszeres piskótatorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 tojás szétválasztva
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg mogyoró
  • 4 db mandulacsók szétmorzsolva
  • 5 dkg kukoricakeményítő vagy liszt
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 kávéskanál vanília aroma
  • csipetnyi só
  • A tetejére:
  • 5 dkg porcukor
  • Az öntethez:
  • vaníliás vagy epres puding

Elkészítés

Elkészítés: 1. A mogyorót lábasban megpirítjuk, és egy konyharuhára borítjuk. A konyharuha végeit összefogva kezdjük ledörzsölni a mogyoróról a héjat. Ha nagyjából lejött, daráljuk le a mogyorót, és tegyük félre.

2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőt 4. fokozatra). Vajazzunk vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm-es tortaformát.

3. Nagy tálban, nagy sebességre kapcsolt elektromos habverővel keverjük ki a tojássárgáját a cukorral világos színűre és sűrűre. Alacsony sebességre átkapcsolva keverjük bele a mogyorót, a mandulacsókot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport és a vaníliát a tojásos masszába.

4. A fehérjét a sóval verjük fel kemény habbá. Keverjük bele fokozatosan a habot a tojásos masszába.

5. Az így kapott masszát öntsük, az előkészítet tortaformába. 35-40 percig süssük, vagy addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzhatjuk ki.

6. A kisült tésztát borítsuk ki, és hagyjuk kihűlni. Majd húzzuk le róla a sütőpapírt, és szórjuk meg porcukorral.

7. Vaníliás vagy epres pudinggal tálaljuk a tortát.

Megjegyzés

A pörkölt mogyoró és a hozzátett fűszerek olyannyira megbolondítják a tortát, hogy az ember nem áll meg az első szeletnél...
- harap100

Ezek is érdekelhetnek