Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Avokádós spárgasaláta sok petrezselyemmel

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg friss salátalevél (pl. madársaláta)
  • 50 dkg fehér spárga (zölddel is készülhet)
  • 1 db méretes avokádó
  • 3 db kisebb savanyú uborka
  • 2 csokor friss petrezselyemzöld
  • 3 dl víz a spárga főzéséhez
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé + 1 teáskanál az avokádóhoz
  • Az öntethez:
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • kevés só

Elkészítés

Elkészítés: A spárgák végeit letörtem, gondosan meghámoztam, 3 cm hosszú hasábokra daraboltam. Kis lábosban felforraltam a vizet, sóval, cukorral, citromlével ízesítettem. A spárgadarabokat 6-8 perc alatt félpuhára főztem, jeges vízbe dobtam, leszűrtem.

A petrezselymet finomra aprítottam, az avokádót félbevágtam, majd a mag eltávolítása után a héj mentén haladva óvatosan kiemeltem a gyümölcshúst, amelyet kevés citromlével locsoltam, a spárgával megegyező méretűre daraboltam. Az uborkákat 1/2 cm-esre kockáztam, a spárgával és a petrezselyemmel összeforgattam. Az öntet hozzávalóit csavaros üvegbe töltöttem, alaposan összeráztam.

Egy salátástálat kibéleltem salátalevelekkel, erre halmoztam a többi hozzávalót. Tálaláskor locsoltam meg az öntettel.

Megjegyzés



További fotók, recepte és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss