Elkészítés: A spárgák végeit letörtem, gondosan meghámoztam, 3 cm hosszú hasábokra daraboltam. Kis lábosban felforraltam a vizet, sóval, cukorral, citromlével ízesítettem. A spárgadarabokat 6-8 perc alatt félpuhára főztem, jeges vízbe dobtam, leszűrtem.
A petrezselymet finomra aprítottam, az avokádót félbevágtam, majd a mag eltávolítása után a héj mentén haladva óvatosan kiemeltem a gyümölcshúst, amelyet kevés citromlével locsoltam, a spárgával megegyező méretűre daraboltam. Az uborkákat 1/2 cm-esre kockáztam, a spárgával és a petrezselyemmel összeforgattam. Az öntet hozzávalóit csavaros üvegbe töltöttem, alaposan összeráztam.
Egy salátástálat kibéleltem salátalevelekkel, erre halmoztam a többi hozzávalót. Tálaláskor locsoltam meg az öntettel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre