Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babbal töltött fűszeres rakott káposzta

MME MME
1
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A káposztaleveleket szódabikarbónás, enyhén sós vízben megpároljuk úgy, hogy ropogós maradjon. Mielőtt megpárolódna, ízesítsük tárkonnyal. Az előző nap beáztatott babokat és kukoricát közepesen puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk, utána az apróra vágott szalonnát zsírjáig pirítjuk. Vízzel pótoljuk folyamatosan, nehogy leégjen. Ezután a paprikát, a lecsót és a kolbászt, illetve a borsot, köményt, babérlevelet, majoránnát hozzáadjuk. Félig puhára dinszteljük. Közben hozzáadjuk a babokat és kukoricát. Az utolsó fázisban a borsikafüvet és szerecsendiót, és a penge vastagságúra vágott fokhagymát tesszük bele. A tejet és a tejfölt a pirospaprikával összekeverjük. A kiolajozott tepsibe tesszük a káposzta egyharmadát. Erre kerül a bab egyharmada, majd a tejföl. Még egy réteget készítünk. Végezetül az egészet káposztával beborítjuk, a tejföl és a paprika keverékével meglocsoljuk. Középmeleg sütőben letakarva készre sütjük. Megvárjuk, amíg egy kicsit meghűl, így könnyebben felvághatjuk. A megmaradt tejföllel tálaláskor leöntjük. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Javasolt ital : száraz fehérbor, pl: Tokaji Furmint. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss