Elkészítés: A felkockázott bacont megpirítom egy serpenyőben, hozzádobom az összevágott medvehagymát, és együtt is pirítom 1-2 percig.
Egy tálba beleteszem a lisztet, a sütőport, a lenmagot, a szezámmagot, a fűszereket. Jól összekeverem, majd hozzáadom a tojást, a tejet és az olajat. Csomómentesen elkeverem. Beleforgatom a baconös medvehagymát.
A sütőformát (26x12x8 cm) kiolajozom és (füstölt)sajtot reszelek az aljára. Beleöntöm a tésztát, és a tetejére is reszelek sajtot.
Előmelegített sütőben (170 fok légkeverésesnél, 5-ös fokozat gáztűzhelynél) 30-35 perc alatt ropogósra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre