Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
A világ egyik legelterjedtem húsfajtája, mégis gyakran elfeledkezünk róla. Ezzel a különleges recepttel akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét!

Már csak egy hét van hátra az év legjobban várt eseményéig. És ez nem a karácsony! A Good Food Show-t várom ennyire, bár ez munka, de nem érzem annak, mert annyi örömet okoz. A hangulat mindig óriási Birminghamben, és fáradtan, de feltöltődve térünk haza, akármelyikünk is tartja az élő főzőbemutatót. Barátaim, Gordon Ramsay és James Martin is tart egy-egy show-t, és mindhárman nagyon szeretjük ezeket az eseményeket. Itt ragadom meg az alkalmat arra is, hogy gratuláljak a New York-i maratonon részt vett kollégáimnak. Mindannyian célba értek, és közel 25 ezer fontot sikerült összegyűjteniük az alapítványi éttermek, a Fifteen láncolat számára.

Bárány, birka

A világ egyik legelterjedtebb húsfajtája, hiszen az állat mostoha körülmények között is megél, húsának fogyasztását egyetlen vallás sem tiltja. A jellegzetes birka ízt azonban nem mindenki szereti. Egyetlen módja van annak, hogy ezt elkerüljük: a faggyúját kell levágni. A teljesen zsírtalanított húsnak nincs semmi mellékíze.

Bárányragu dióval és gránátalmával

Marokkói kuszkusszal isteni!
Marokkói kuszkusszal isteni!

Hozzávalók 4 személyre:
750 g kicsontozott báránylapocka
2 evőkanál liszt
1 fej hagyma
4 szál szárzeller
4 gerezd fokhagyma
100 g dióbél
6 gránátalma
2 babérlevél
1/2 csokor petrezselyem
1/2 rúd fahéj
rózsaszín só
bors
olaj

Elkészítés: A húst 3 cm-es kockákra vágjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és beleforgatjuk a lisztbe. Lábosban 2 evőkanál olajat forrósítunk, és beletesszük a húst. Körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát, a felszeletelt szárzellert, a zúzott fokhagymát, a dióbelet, a babért és a fahéjrudat. Fedő alatt, kis lángon 5 percig pároljuk. A gránátalma magjait kiszedjük, néhányat a díszítéshez félreteszünk. A többit gyümölcscentrifugában kifacsarjuk (ha nem kapunk gránátalmát, kész áfonyalevet is vehetünk helyette). A lével felöntjük a húst, és kiegészítjük annyi vízzel, amennyi ellepi a húst. Fedő alatt, kis lángon kb. másfél óra alatt megpároljuk. Kidobjuk a babért és a fahéjrudat. A félretett gránátalmamagokkal és frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A FRVL és a Dynamit Kft. engedélyével. Copyright Jamie Oliver. Minden jog fenntartva!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.