Elkészítés: Először a palacsintákat készítjük el. A hozzávalókból a szokásos módon tésztát készítünk, majd az apróra vágott sonkát belekeverjük, és 8 palacsintát sütünk belőle.
A karajt 8 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Óvatosan megsózzuk és félrerakjuk.
A pirított gombához a hagymát és a gombát megtisztítjuk. Az előbbit finomra vágjuk, a gombát pedig vékonyra felszeleteljük. A hagymát megfonnyasztjuk az olajon, és a felét félretesszük a hagymás tört krumplihoz. A gombát a maradék hagymához adjuk, megpirítjuk. Kissé sózzuk, borsozzuk, majd közékeverjük a meghámozott, apró kockára vágott paradicsomot is. Végül a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
A körethez való szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. Ezután a félretett pirított hagymával együtt a főtt krumplihoz adjuk, és összetörjük. A hagymás törtkrumplit a
palacsintákba töltjük, és háromszög alakúra hajtjuk.
A húst a megforrósított olajon oldalanként 2-2 percig sütjük, és melegen tartjuk. A visszamaradó zsírjában a sűrített paradicsomot és a lisztet kevergetve fél percig pirítjuk. 2-2,5 dl vizet öntünk rá, és még pár percig kevergetve főzzük, majd sóval, köménnyel fűszerezzük.
Tálalásnál személyenként 2 szelet húst és 2 palacsintát tányérra teszünk úgy, hogy legyen egy kis hely közöttük. Ide kerül a pirított gomba, végül az egészet pecsenyelével körülöntjük.