Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Batyus karaj

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg karaj
  • 4-5 szelet húsos szalonna
  • olaj a sütéshez
  • A palacsintatésztához:
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 2 evőkanál olaj
  • 10-12 dkg gépsonka
  • olaj a sütéshez
  • A pirított gombához:
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 35 dkg gomba
  • 6 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 kisebb paradicsom
  • A körethez:
  • 4-5 vékony szelet húsos szalonna
  • 70-80 dkg főtt burgonya
  • A pecsenyeléhez:
  • fél kávéskanál sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál liszt
  • őrölt kömény

Elkészítés

Elkészítés: Először a palacsintákat készítjük el. A hozzávalókból a szokásos módon tésztát készítünk, majd az apróra vágott sonkát belekeverjük, és 8 palacsintát sütünk belőle.

A karajt 8 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Óvatosan megsózzuk és félrerakjuk.

A pirított gombához a hagymát és a gombát megtisztítjuk. Az előbbit finomra vágjuk, a gombát pedig vékonyra felszeleteljük. A hagymát megfonnyasztjuk az olajon, és a felét félretesszük a hagymás tört krumplihoz. A gombát a maradék hagymához adjuk, megpirítjuk. Kissé sózzuk, borsozzuk, majd közékeverjük a meghámozott, apró kockára vágott paradicsomot is. Végül a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

A körethez való szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. Ezután a félretett pirított hagymával együtt a főtt krumplihoz adjuk, és összetörjük. A hagymás törtkrumplit a
palacsintákba töltjük, és háromszög alakúra hajtjuk.

A húst a megforrósított olajon oldalanként 2-2 percig sütjük, és melegen tartjuk. A visszamaradó zsírjában a sűrített paradicsomot és a lisztet kevergetve fél percig pirítjuk. 2-2,5 dl vizet öntünk rá, és még pár percig kevergetve főzzük, majd sóval, köménnyel fűszerezzük.

Tálalásnál személyenként 2 szelet húst és 2 palacsintát tányérra teszünk úgy, hogy legyen egy kis hely közöttük. Ide kerül a pirított gomba, végül az egészet pecsenyelével körülöntjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss