Elkészítés: A tésztához a nyersanyagokból linzertésztát készítünk: a tojásokat egy tálban összedolgozzuk a vajjal, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, csipet sóval, majd lazán hozzágyúrjuk a lisztet és a porcukrot. Amint összeállt, nem gyúrjuk tovább, mert a vaj megolvad, a tészta elázik, sütéskor *égett* lesz. Hűtőben, fóliába csomagolva, legalább 12 órát pihentetjük.
A töltelékhez a tojásokat különválasztjuk, a sárgáját 15 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a keményítőt, a túrót (a túrót - ha szükséges - áttörjük). A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrótöltelékhez keverjük.
Egy tortaforma alját és oldalát kibéleljük 3-4 mm vastagra nyújtott linzertésztával, beleöntjük a tölteléket, elsimítjuk. (Az oldalát a tortaforma szélén túl simítjuk, mert a töltelék öntésekor beborulhat a tészta. Amikor sütésre kész, a szélét a peremig igazítjuk.)
140 fokos sütőben hőlégkeveréssel 60 percig sütjük. Az idő leteltével a hőmérsékletet 160 fokra emeljük, 10 percig sütjük.
Legalább 2 órát hűtjük, mielőtt a tortaformát szétbontjuk. Szeletelés után vastagon meghintjük porcukorral. (Esetleg fahéjas cukorral.)
A töltelékbe rakhatunk gyümölcsöt is, de ne vigyük túlzásba, mert lehúzza a tortát (maximum 10 dkg kerüljön bele).