Elkészítés: A húsból 4 egyforma szeletet vágunk. Nem túl vékonyra kiveregetjük, megmossuk, leszárítjuk, lisztbe forgatjuk. Kedvenc teflonunkban, forró olajban pirosra sütjük, félretesszük, melegen tartjuk.
Serpenyőnket kitakarítjuk, vajat hevítünk benne, üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd beletesszük a felaprított gombát. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és állandóan kevergetve erős tűzön megsütjük. Levesszük a lángról, és belekeverjük a tojássárgáját.
Az elősütött borjúszeleteket a gombapéppel megkenjük, és 1 sonkaszelettel, majd 1 sajtszelettel udvariasan betakarjuk. Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt a húsra rá nem olvad.
Tálaljuk zöldborsós rizstalapzaton, pecsenyelével leöntve és sült burgonyával körítve. Ne feledkezzünk meg egy üveg kellőképpen behűtött somlói furmintról sem!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre