Elkészítés: A hússzeleteket megmossuk és szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalára kérget sütünk, majd tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a fokhagyma felével bedörzsöljük.
A darált húst apróra vágott hagymával kevés olajon elkezdjük pirítani, s amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a felkockázott csirkemájat és a gombát. Kb. 5-6 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Amikor már hűlt egy kicsit, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a borsot, az ételízesítőt, a gyömbért (ízlés szerint), valamint a maradék fokhagymát. Jól összevegyítjük, és a tepsiben lévő húsokra halmozzuk.
A tejszínt és a tejfölt összekeverjük, a húsokra öntjük, majd alufóliával lefedve sütőbe téve kb. 1,5 óráig közepes lángon sütjük.
Ez idő elteltével levesszük a fóliát, és a már megpuhult hús tetejére ráreszeljük a sajtot. Végül a tepsis ételt visszatesszük a sütőbe, és megpirítunk a tetejét.
Köretként tört burgonyát, párolt rizst és párolt zöldségeket adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre