A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral és sóval, majd a tojással, a vajjal és a joghurttal is. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és kellemes, lágy tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 3 cipóra osztjuk. Az egyikbe beletesszük a 2 evőkanál kakaóport és az 1-2 evőkanál tejet, majd jól összegyúrjuk (annyi tejet adjunk hozzá, hogy megmaradjon a tészta lágysága és ruganyossága).
A kakaós részt kettéválasztjuk. Az egyik világos és az egyik kakaós tésztagombócot téglalap alakúra nyújtjuk, majd a világos tésztára rátesszük a kakaósat, nyújtófával rásodorjuk, és feltekerjük. Ezután a barna cipót nyújtjuk ki vékonyra, és a világos tésztát nyújtjuk rá, és ezt is feltekerjük. A két fonatot egy kissé meghúzzuk, hogy nagyobb legyen, mint a kalácssütő forma mérete és a kettőt összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük, tojás, tej, cukor keverékével lekenjük. Még 20 percet kelni hagyjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.