Elkészítés: A sertéshúst párosával vékonyra vágom és egy kissé kiklopfolom. Meghintem sóval és őrölt köménnyel.
A lecsót a hozzávalókból elkészítem, majd amikor már puha, akkor 4 evőkanállal kiveszek belőle, mert ez majd a szafthoz kerül, a többihez hozzákeverem a felvert tojásokat. Addig sütöm, amíg minden részén száraz lesz. Ez a töltelék.
A hússzeletek felére halmozom a tojásos lecsót, beborítom egy másik hússzelettel. Hústűvel vagy fokpiszkálóval a két hosszabbik oldalát összefogom, majd meghintem liszttel, és kevés forró olajban megpirítom minden oldalukat.
Ezután sózom, 3 dl vizet öntök alá, hozzáadom a 4 evőkanálnyi lecsót, és fedő alatt puhára párolom, ez kb. fél óra.
Ezután ízesítem mustárral, meghintem fűszerpaprikával, behabarom a tejfölben csomómentesre kevert liszttel, és egyet forralok rajta.
Gombás párolt rizzsel tálaltam, de nokedlival még jobb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre