Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseh bukta (české buchty)

MME MME
2 4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A langyos cukros tejben fölfuttatjuk az élesztőt, és a többi száraz hozzávalóval és a 2 tojás sárgájával, valamint az olajjal együtt összegyúrjuk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a táltól. Utána kb. 15-20 percig pihentetjük, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és 8x8 cm-es kockákra vágjuk, amiket egyenként megtöltünk lekvárral, és batyu-formára minden sarkát behajtogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejét a megmaradt és fölvert tojásfehérjével megkenjük, és 150 fokon aranybarnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss