Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyeleves citromos habgaluskával

MME MME
2 5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg cseresznye
  • 6 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 2 dl tejszín
  • A galuskához:
  • 1 tojásfehérje
  • 2 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • tej a főzéshez

Elkészítés

Előkészítés: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, lecukrozzuk és állni hagyjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.

Elkészítés: A szegfűszeget és a fahéjat kb. 1 dl vízben kiforraljuk, majd leszűrjük, és a levét félretesszük. A cseresznyét kinyomkodjuk, a levét felfogjuk, a gyümölcs felét összeturmixoljuk. A gyümölcs levét a szegfűszeges, fahéjas lével és annyi vízzel, hogy 7 dl legyen, feltesszük főni. Egy csipet sóval ízesítjük, és amikor forr, beletesszük az összeturmixolt cseresznyét, a citrom levét és a tejszínt. Kíméletesen, 3-4 perc alatt összeforraljuk. Beleszórjuk a visszamaradt cseresznyét, megvárjuk, hogy még egyszer felforrjon, és levesszük a tűzről. Kihűtjük. Amíg a leves hűl, a tojásfehérjét a cukorral és a reszelt citromhéjjal kemény habbá verjük. Kiskanállal, gyöngyöző, forrásban levő tejbe vagy vízbe szaggatjuk. A galuskákat 1 perc elteltével megfordítjuk, még 1 percig főzzük, és kiszedjük. Tálalásnál a kihűlt levesre helyezzük a galuskákat.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 302 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss