Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős chilis tarja

5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg tarja
  • zsiradék a sütéshez, legjobb a disznózsír
  • A páchoz:
  • chilis olaj
  • 1-2 kávéskanál chilipép (vagy Erős Pista)
  • 1 evőkanál só
  • bors
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 dl étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A páchoz a sót, a borsot, az apróra vágott vagy reszelt hagymát, az összezúzott fokhagymát, a chilipépet, a chilis és a sima olajat sszekeverjük. Ey akkora zacskóba töltjük,amibe a tarja belefér, majd beletesszük a tarját is,és megcsomózzuk a száját. Összerázzuk, és legalább 2 napig hagyjuk állni a hűtőben.

A 3. napon kivesszük a zacskóból a húst, tepsibe tesszük, az összes lét, ami a zacskóban van, ráöntjük a húsra. A hús tetejére 3-4 evőkanál disznózsírt halmozunk, és 1 dl vizet öntünk a tepsibe. Alufóliával befedjük, és hőlégkeveréses sütőben 190-200 fokon megsütjük. Nagyjából 2-2,5 óra alatt puhul meg a hús.

Ekkor a fóliát levesszük róla, és az alatta levő zsírral sűrűn locsolgatva pirosra sütjük.

Megjegyzés

Természetesen a disznózsírt lehet más zsiradékkal helyettesíteni. A chilipép nagyjából ugyanaz, mint az Erős Pista, érett nyers chilipaprikák ledarálva. Ebben az évben rengeteg sárga habanero chilink termett, de a rossz idő miatt kevés érett be a paprikákból. Ezekből készítettem a chilipépet.
- nagyika

Ezek is érdekelhetnek

Friss