Elkészítés: A káposztaleveleket puhára főzzük.
A hozzávalókat előkészítjük: a csirkemájat apró kockákra vágjuk, akár pépesre zúzzuk. A gombafejeket megmossuk, letisztítjuk, felszeleteljük. A rizst (ha zacskós) forró vízben egy csipet sóval puhára főzzük.
A puhára főtt káposztalevelekbe egyenként betöltjük a hozzávalókat: a rizst, a májat, a gombát és a vörösbabot, ezután feltekerjük, mint a töltött káposztánál. Kiolajozott tepsibe tesszük, és ízlés szerint befűszerezzük, majd nyakon öntjük a joghurttal.
Az ínyencebbeknek besamel-mártással ajánlom: ehhez kevés olívaolajon megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Simára keverjük, és várunk, míg be nem sűrűsödik. Ha elérte a megfelelő állagot, beízesítjük egy csipet sóval, borssal és szerecsendióval.
180°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre