Elkészítés: A csirkemelleket felszeletelem, sózom, picit klopfolom, majd lisztbe forgatom.
1 evőkanál vajat felolvasztok, rácsurgatok 1 evőkanál mézet, amit világosra pirítok (azaz enyhén karamellizálok). Beleszórom a diót, majd fél perc óvatos pirítás után (könnyen megég) 1 teáskanál lisztet. Ezt is pirítom egy egészen kicsit, míg megsárgul. Felöntöm a borral, ha kell, pici hideg vízzel is lazítom, csomómentesre keverem, és beleszórom a gyümölcsöket. 5-6 percig lassú tűzön rotyogtatom, beleöntöm a tejszínt, kissé sózom, megszórom a gyömbérrel, a szerecsendióval és egy pici fahéjjal, majd félrehúzom a tűzről. Akkor készül el, amikor nagyon sűrű állaga lesz (a tejszín sűríti be).
A csirkemelleket forró olaj és vaj keverékében hirtelen kisütöm, majd rálocsolom a maradék 0,5 dl bort, 1 teáskanál mézet, és párolom úgy 5 percig, amíg újra zsírjára sül.
Forrón tálalom, a csirkemellekre halmozott aszalt gyümölcsökkel.
Mazsolás-mandulás rizs illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre