Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, és fokhagymás tejben állni hagyjuk 1 éjszakára.
A lángos-bundához az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, az összetört főtt krumplival, 1 kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy sűrű, palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Ha kell, tejjel higítjuk. Fél órát hagyjuk kelni.
Ha megkelt, beleforgatjuk a csirkemelldarabokat, közepes lángon kevés olajban megsütjük.
Rizibizivel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre