Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell póréhagymával töltve

MME MME
4 4.3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A pórét megtisztítjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. A csirkemelleket kicsontozzuk, megmossuk. A szalonnát hajszálvékony szeletekre vágjuk. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A húsdarabok mindegyikét hosszában felszúrjuk, és a nyílásba egy-egy megfelelő hosszúságú póréhagymát helyezünk (természetesen megfelelő hosszúságúra vágjuk). A csirkemelleket sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, és a szalonnaszeletekbe burkoljuk. Olajjal megkenünk egy tepsit, ebbe sorakoztatjuk a húsokat, lefedjük, és a sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük. Parajos burgonyapürét kínálhatunk mellé.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag köret nélkül: 650 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss