Elkészítés: A palacsintatésztát kikeverem, pihentetem legalább 10 percet, hogy a lisztszemek megdagadjanak, szerintem sokkal könnyebb így a sütés.
Az első palacsintához a palacsintasütőt megkenem kevés olajjal, jól felhevítem, és elkezdem sütni a palacsintákat. (A többi palacsinta alá már nem kell zsiradék, mert a tésztában van annyi, amennyi elég a sütéshez.)
A töltelékhez a vajból a liszttel és a tejjel besamelmártást főzök, forrón belekeverem a mákot, a cukrot és a többi hozzávalókat ízlés szerint - kenhető masszát készítek (ha sűrűnek találjuk hígíthatjuk tejjel).
Egy tűzálló tálat kivajazok, egymásra töltöm a palacsintákat, előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt csak átsütöm.
A mázhoz mérsékelt hőfokon a cukrot a kakaóval és kevés vízzel simára főzöm, félrehúzom, a vajjal kikeverem, lassan a kihűlt palacsintára öntöm. Ha kicsit szárad, csokidarával megszórom.
Amikor megszilárdul a teteje, vizes késsel szeletelem és tálalom.