Elkészítés: Az aszalványokat összevágom kisebbre, a csokikat szintén.
Egy jó nagy tálban a puha margarinnal összekeverem először a cukrokat, a fűszereket, a sót és a tojást (én kézzel szeretem), majd hozzáadom az összes többi hozzávalót a kakaópor kivételével. Egy kissé ragacsos a massza.
Elfelezem, és lisztes asztalra borítom a felét. 3 közepesen vastag rudat sodrok belőle, és tálcára rakom.
A másik felébe kakaóport szórok, és szintén lisztes asztalon 3-4 rudat sodrok belőle, ezt is tálcára teszem, majd a hűtőbe, hogy dermedjen egy kicsit. (Attól függ, mennyi lisztet vesz fel, hogy mennyire volt puha a margarin.)
A tepsikbe sütőpapírt teszek, és a hűtőből kivett tésztarudakat késsel korongokra vágom, ezeket a kezemmel ellapítom, és ráteszem a sütőpapírra.
A sütőt előmelegítem 190 C fokra. Betolom, és 14-15 perc alatt készre sütöm.
Ha megsült, a papírral együtt kihúzom az asztalra, újabb papírt teszek bele, és folytatom, amíg a tészta el nem fogy.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre