Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis muffin - gluténmentes

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A csokit, vajat, mézet és a cukrot egy lábasban enyhe tűzön megolvasztom, majd, félre húzom, s mikor kézmelegre kihűlt, habverővel belekeverem a tojásokat, végül a hajdinalisztet és a mandulát. Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, tehetünk bele joghurtot is - de én ebből pont kifelejtettem.

Muffin-formákba kanalazzuk: pont egy tálcányira elég (20 db) és két kanálnyi jut mindbe. Rádobáljuk a gyümölcsöt és mehet a sütőbe!
A sütőt 200 fokra melegítettem elő, de mikor betettem sülni a tésztát, levettem 160-ra a hőfokot. Így sütöttem 30 percig.

Megjegyzés

Finom, könnyű a tésztája. Szerintem a valódi muffinokénál még jobb is, mert az erősen morzsálódik - ez nem annyira. Senki meg nem mondaná, hogy nincs benne valódi liszt!!! Próbáljátok ki! Aki tovább szeretne egészségesíteni a dolgon, cukor helyett tehet xyllitet.

Recept és fotó: Ráchel és a csokigyár - MME

Ezek is érdekelhetnek