Elkészítés: Először is a mazsolát egy kis tálban leforrázzuk vízzel, majd kis idő múlva leszűrjük.
A túrót áttörjük a szitán. Ez az édesség lelke. :-) Nagyon fáradságos, de egyébként nem lesz jó a végeredmény. Ha ezzel megvagyunk, akkor hozzákeverjük a cukrot, a citromhéjat, a joghurtot és a mazsolát. Közben kb. fél dl langyos vízben eldolgozzuk a zselatint, majd azt is a túrós masszához adjuk. A végén egy teljesen egynemű, sűrű, fehér massza lesz.
Egy spatulával átöblített üvegtálba simítjuk, aminek az alját előzőleg szépen telerakosgattuk gyümölccsel. Ez lesz majd a torta tetején a végén. 1-2 órára már mehet is az egész a hűtőbe.
Ha megszilárdult, egyszerűen kiborítjuk egy tálra, és már lehet is díszíteni. Én tejszínhabot, csokireszeléket és mentalevelet használtam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre