Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dinnye fetával és koktélrákkal

MME MME
3.5/5
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sárgadinnyét kettévágjuk, kikaparjuk a magját, majd karalábévájóval kis gömböket kanyarítunk belőle. A sajtot kb. 1x1 cm-es kis kockákra vágjuk. A salátát levelekre szedjük, jól megmossuk, leszárítjuk, és néhány szép levél kivételével - amiket a díszítéshez félreteszünk - ujjnyi csíkokra vágjuk.

Elkészítés: A snidlinget leöblítjük, és apróra vágjuk. A borecettel, az olajjal, sóval, borssal, csipet cukorral összekeverjük. Ez lesz az öntet. A dinnyét, a rákot, a feta sajtot, a jégsalátát összekeverjük, rácsepegtetjük az öntetet, és hűtőben legalább egy óra hosszat érleljük. Salátástálat kibélelünk a félretett jégsaláta-levelekkel, ráhalmozzuk a behűtött salátát, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 230 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Fotó: Kerekes - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss