Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós citromkocka

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db citrom
  • A krémhez:
  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió
  • A piskótalapok lekenéséhez:
  • baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét.

A tepsit (25×39 cm) kibéleljük sütőpapírral, a tésztát beleöntjük, majd aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on.

A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz adjuk a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk.

Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, lekvárral megkenjük, és megtöltjük a diókrémmel.

A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal, és darabolt dióval megszórjuk.

Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Kevés kis meggyszörpöt cseppentettem a mázba.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss