Elkészítés: A tésztához felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét.
A tepsit (25×39 cm) kibéleljük sütőpapírral, a tésztát beleöntjük, majd aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz adjuk a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk.
Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, lekvárral megkenjük, és megtöltjük a diókrémmel.
A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal, és darabolt dióval megszórjuk.
Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre