Elkészítés: A pontyot megtisztitjuk, beirdaljuk, megmossuk, majd kívül-belül enyhén besózzuk. A vajat a zúzott fokhagymával és a borssal elkeverjük, s ezzel megkenjük a hal belső felét.
Az apróra vágott gombát, a májat, a tejben áztatott zsemlét, a feldarabolt petrzselymet, a hagymát, a szilvalekvárt, a chilit és a ketchupot alaposan összedolgozzuk, és ezzel megtöltjük a halat.
Vékony szalonnaszeletekkel kibélelünk egy megfelelő nagyságú tepsit, beletesszük a töltött halat, majd a tetejét is beborítjuk vékony szalonnával.
Fólia alatt kb 50 percig sütjük, majd levéve a fóliát még 5 percre visszatesszük a sütőbe. Amikor kész, óvatosan leszedjük a szalonnát, és vékonyan megkenjük a maradék szilvalekvárral, rácsepegtetünk egy kis chilit, és vastagon megszórjuk őrölt dióval.
Köretként sült krumplit adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre