Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kis sóval és cukorral kemény habbá verem. A sárgáját az olajjal és a cukorral pár percig géppel keverem, majd mehet bele a többi hozzávaló, végül beleforgatom a fehérjehabot is.
A sütőt előmelegítem 175 fokra. Kapcsos 26 cm-es, zsírpapírral bélelt kerek formába öntöm a masszát, majd kb. 45-50 perc alatt megsütöm a tésztát. (Tűpróba!)
Kihűtöm, majd kiborítom, és 3 részre vágom.
A habhoz a tejszínt felverem a cukorral és a habfixálóval, majd a hűtőbe teszem.
A krémhez egy nagyobb edényben a mascarponét kikeverem a narancslével és a narancs reszelt héjával, a cukrokkal és a rummal, majd hozzáadom a zselatin fixet, és belekeverem a kandírozott narancshéjat is, ebből nem kell sok. Ehhez adom a felvert habot a hűtőből, és megkenem a tortalapokat úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Díszítem kandírozott narancshéjjal és pisztáciával (de lehet dióval is).