Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós püspökkenyér

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 50 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 dl tej
  • 6 dkg őrölt dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • A tepsi kenéséhez:
  • margarin
  • liszt
  • A szóráshoz:
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját, a margarint, a cukrot, a tejet és a citromhéjat jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a diót és a tojások keményre vert habját.

Egy nagyobb méretű őzgerincformát kikenünk, liszttel meghintünk. A tésztát belesimítjuk, és mérsékelt tűzön úgy sütjük meg, mint a piskótát.

Ha kihűlt, megtölthetjük lekvárral, de ha csak megszórjuk porcukorral, és mellé kínáljuk a lekvárt, akkor is finom sütemény.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss