Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A saláta kísérő, köret, de főétel is lehet. A végtelenségig variálható, hiszen szinte bármit tehetünk bele. A lényeg a kombináció, és persze az öntet. Ehhez adunk most ötleteket.

Klasszikus vinaigrette-öntet 
Keverjünk össze 1 dl olívaolajat és fél dl balzsamecetet (vagy borecetet), adjunk hozzá 1 evőkanál dijoni mustárt, 1 gerezd összezúzott fokhagymát, sót és őrölt borsot. Jól keverjük el, hogy homogén szószt kapjuk. Ízesíthetjük zöldfűszerekkel, esetleg egy kanál mézzel is. Hosszú ideig eltartható, így nagyobb adagot is készíthetünk előre. Zöldsalátához, vegyes salátához, párolt zöldségekhez kiváló.

 

Az alap: olaj és ecet
Az alap: olaj és ecet

 

 

Balzsamecetes-fokhagymás öntet
Keverjünk össze 1 evőkanál balzsamecetet, 1/2 dl citromlét, 1-2 gerezd összezúzott fokhagymát, 1,5 dl olívaolajat, sót és őrölt fehér borsot egy jól záródó üvegben. Jól rázzuk össze. Paradicsomos salátákhoz vagy tésztasalátákhoz illik leginkább.

 

Érdemes minőségi olajat, ecetet használni, meghálája az étel!
Érdemes minőségi olajat, ecetet használni, meghálája az étel!

 

 

Kapros öntet 
Keverjünk össze 2 evőkanál mustárt 1 tojássárgájával, 1/2 dl fehérborecettel, és tegyünk hozzá 1 kávéskanál porcukrot. Lassan keverjünk hozzá 2,5 dl olívaolajat. Ha a keverék egynemű lett, adjunk hozzá 1 evőkanál (vagy ízlés szerint kicsivel több) összevágott friss kaprot. Halakhoz, tenger gyümölcseihez, csirkéhez, ropogós zöld salátához ajánljuk.

 

Különféle zöldfűszerekkel új és új ízvilágot adhatunk a salátaöntetnek
Különféle zöldfűszerekkel új és új ízvilágot adhatunk a salátaöntetnek

 

 

Caesar-öntet 
Keverjünk simára 1 tojást, 1 gerezd összezúzott fokhagymát, 2 evőkanál citromlét, 1/2 kávéskanál dijoni mustárt és 5 szardellafilét. Vékony sugárban, állandóan keverve adjunk hozzá 2 dl olívaolajat. Addig keverjük, amíg besűrűsödik. Caesar-salátához, meleg salátákhoz, szendvicsekhez használhatjuk.

 

Caesar öntet: sokan sokféleképpen csinálják
Caesar öntet: sokan sokféleképpen csinálják

 

 

Majonéz 
Keverjünk simára 2 tojássárgáját 1 evőkanál citromlével, 1/2-1/2 kávéskanál sóval és őrölt borssal, 2 kávéskanál mustárral. Vékony sugárban, állandóan keverve adjunk hozzá 1,5 dl olívaolajat. Addig keverjük, amíg besűrűsödik. Ha túl sűrűre sikerült, 1 evőkanál meleg vízzel hígítsuk. Lehet adni hozzá zúzott fokhagymát is (ez az aioli). Tenger gyümölcseivel, csirkével vagy párolt zöldségekkel készült salátákhoz illik. 

 

Nincs jobb, mint a házi majonéz!
Nincs jobb, mint a házi majonéz!

 

 

Mindenféle saláták a Mindmegettén >>>

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.