Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyben sült borda édesköménnyel

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 szép, csontos sertéskaraj (kb. 2 kg)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál őrölt édeskömény
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 2 teáskanál őrölt feketebors
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • A szószhoz:
  • 1 és 1/3 csésze marhahúsleves (kockából)
  • 1/2 csésze száraz vörösbor
  • 2 evőkanál finomra vágott ecetes gyöngyhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csapott teáskanál kakukkfű
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 evőkanál Worchestershire szósz

Elkészítés

Elkészítés: Sütőnket melegítsük elő 230 fokra. Zúzzuk össze a fokhagymát, majd kedvenc tálkánkban keverjük össze a sóval, az édesköménnyel, a kakukkfűvel, a borssal és az olívával.

Keressünk egy megfelelő méretű tepsit, majd gyengéden fektessük bele a húst. Öntsük rá a fűszerkeveréket, és süssük ezen a hőfokon 1/4 óráig. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet 180 fokra, és mintegy 2 óra alatt süssük meg. Ha van maghőmérőnk, a hús belső hőmérsékletének 50 fokosnak kell lennie, természetesen a csontot nem érheti a tű. Ha húsunk elkészült, vegyük ki a sütőből, és szeletelés előtt 20 percig pihentessük.

Közben készítsük el a szószt. Vegyük elő szívünknek oly kedves piros lábaskánkat, öntsük bele a visszamaradt zsiradékot, és hagyjuk állni, hogy a zsiradék a tetejére teljesen összegyűljön. Ezután szitáljuk rá a lisztet, várjuk meg, amíg a zsír felszívja, ezután tegyük vissza a tűzre, öntsük, illetve tegyük bele a többi hozzávalót, és forraljuk össze.

Tálaláskor vonjuk be vele a hússzeleteket, körítsük sült burgonyával, és kínáljunk mellé egy szép cabernet sauvignont.

Ezek is érdekelhetnek

Friss