Elkészítés: A tésztához 2 tojásfehérjét habbá verünk, majd a sárgájukat egyenként belekeverjük. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, 7 dkg réteslisztet, 5 dkg olvasztott margarint, és egy kikent tortaformába töltjük.
Forró sütőbe toljuk, szép pirosra sütjük, majd az eperdzsemmel megkenve a formában hagyjuk kihűlni.
50 dkg epret megmosunk, és kb. 20 dekányi szép szemet félretéve a többit kis kockákra vágjuk. A vanília ízű krémport 3 dl tejjel kikeverjük, 10 percig állni hagyjuk, majd újból kikeverve 2 dl kemény habbá vert tejszínt adunk hozzá. Végül az apróra vágott eperrel összekeverjük, és az eperízzel megkent tésztalapra simítjuk.
Tálalásig hűtőbe tesszük, végül habbá verünk 2 dl tejszínt 1 evőkanál porcukorral, és a habbl, valamint a félretett eperszemekkel díszítjük a tortát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre