Elkészítés: A piskótalapot akkorára vágjuk, hogy egy őzgerincformát kibéleljünk vele, valamint egy akkora lapot, amivel lezárjuk majd.
A töltelékhez az eperből 30 dkg-ot félreteszünk, a többit turmixoljuk, lábasba szűrjük és felforraljuk. A zselatint beleszórjuk, és kevergetve feloldjuk, majd lehűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatinos-epres pürét belekeverjük.
A piskótával bélelt őzgerincformába az epres hab felét belesimítjuk. A félretett eper ennek a közepébe kerül egy sorba, majd a megmaradt habbal elsimítjuk. Végül a piskótalappal lezárjuk, és hűtőben dermesztjük.
Az alagutat tálra borítjuk, a tetejét megkenjük a fellangyosított lekvárral, és
megszórjuk mandulaforgáccsal. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre