Elkészítés: A túrót szitán áttörjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a vajat a porcukorral habosra keverjük. Ezután a túrót, a vajat a felvert tejszínhabot (keveset hagyni lehet a díszítéshez) és a mascarponét összekeverjük.
Kevés vízben feloldjuk az 1 csomag zselatint, felfőzzük (forralni tilos!), és amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük az elkészített túróhoz.
Az eper 2/3 részét felkockázzuk, és szintén hozzákeverjük a túróhoz.
A tortaforma alját és oldalát kirakjuk babapiskótával, majd az elkészített túrót beleöntjük. Lezárjuk (lefóliázzuk) a formát, 4-5 órára a hűtőbe rakjuk, hogy jól megdermedjen.
Tálalás előtt díszítjük a tejszínhabbal a maradék eperrel és egy kis citromfűvel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre