Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-babapiskótás túrótorta

30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túrót szitán áttörjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a vajat a porcukorral habosra keverjük. Ezután a túrót, a vajat a felvert tejszínhabot (keveset hagyni lehet a díszítéshez) és a mascarponét összekeverjük.

Kevés vízben feloldjuk az 1 csomag zselatint, felfőzzük (forralni tilos!), és amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük az elkészített túróhoz.

Az eper 2/3 részét felkockázzuk, és szintén hozzákeverjük a túróhoz.

A tortaforma alját és oldalát kirakjuk babapiskótával, majd az elkészített túrót beleöntjük. Lezárjuk (lefóliázzuk) a formát, 4-5 órára a hűtőbe rakjuk, hogy jól megdermedjen.

Tálalás előtt díszítjük a tejszínhabbal a maradék eperrel és egy kis citromfűvel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss