Elkészítés: A habcsókhoz elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Ha már habos, apránként adagoljuk hozzá először a kakaót, majd a porcukrot. Ha már a habverővel szeletelni lehet a tojáshabot, akkor jó a masszánk. Utolsó lépésként hozzáadjuk az ecetet is.
Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát, és előmelegített sütőben (kb 160 fok) 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepe még szottyos, a külseje viszont már jó ropogós. Hagyjuk a sütőben kihűlni.
A mousse-hoz az epret, a bazsalikomleveleket és a mascarponét turmixoljuk össze. A habtejszínt kevés cukorral verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá az epres pépet is. Keverjük alaposan össze. Ne legyen túl édes a krémünk, mivel a habcsók nagyon az lesz.
A poharak aljára tördeljünk a habcsókokból, majd tegyünk rá bőven a mousse-ból. Addig rétegezzünk, míg a pohár tele nem lesz, a tetejét pedig kedvünk szerint díszítsük. Én most liofilizált epret, kevés habcsóktörmeléket és egy kis bazsalikomlevelet használtam.