Elkészítés: Először a kijelölt tepsit vagy tálat (tortának is készíthető) fóliával kibéleljük úgy, hogy a szélein túl lógjon. A felezett epreket lerakjuk. A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral és a citromlével, majd lassú tűznél felforraljuk. Ezután kihűtjük, és a gyümölcsökre öntjük (kb 1 dl-t meghagytam a krémhez). Betesszük a fagyasztóba, így gyorsan megdermedt.
A következő lépésben a krémet készítjük el. A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük, majd az 1 dl zselatinnal is. Betesszük a hűtőbe a krémünket.
Következik a piskóták sütése. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel (kb. 5 perc). Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát megfelezzük. 2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük, lekvárral megkenjük. A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük, a megdermedt gyümölcsös kocsonyára szorosan egymás mellé rakjuk. Ráöntjük a krémet. Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön. A másik tekercsünket is felszeleteljük, és a krémre rakjuk. Egy kicsit rányomkodjuk.
Betesszük a fagyasztóba kb. 1 órára. Ezután egy tálcára borítjuk a süteményt, a fóliát lehúzzuk, és kockákra vágjuk.