Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrós-mascarponés süti

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 1 nagy tepsihez:
  • 40 dkg margarin
  • 90 dkg finom liszt
  • 35 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone krém
  • 2,5 dl 20 % tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 4 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60-70 dkg eper

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval egy nagy tálban összekeverem. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy nagy tepsit előveszek, és belenyomkodom kézzel a tésztát. 15 percet elősütöm.

Ez idő alatt elkészítem a krémet: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verem. Egy nagyobb tálban a többi hozzávalót összekeverem, majd végül a fehérjehabot is beleforgatom.

Az elősütött tésztát kiveszem a sütőből, ráöntöm a túrós krémet, elsimítom, félbevágott eperszemekkel kirakom, és további fél órát sütöm 180 fokon. Kihűlés után szeletelem.

Megjegyzés

Lehet belerakni még mazsolát is aki szereti. Könnyű elkészíteni, és nagyon finom.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss