Az eper felét nyolcadokba vágjuk. A vaníliarudat kettévágjuk, az egyik fél magjai a tejszínbe, a másiké a rúddal együtt a tejbe kerülnek. A tejet a 3 dkg kristálycukorral és a vaníliarúddal felforralom, majd megvárom, míg langyosra hűl.
A tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd magjaival habbá verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és pár pecig tobább keverjük, hogy a mascarpone elvegyüljön a tejszínnel.
Közben a kihűlt tejbe áztatjuk a babapiskótákat, majd sorban egy téglalap alakú jénai edény aljára helyezzük őket. A babapiskóta-rétegre kenünk egy adag krémet, majd megszórjuk az előzőleg nyolcadokba vágott eperdarabkákkal. Újabb adag babapiskóta jön, majd krém a tetejére. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor vagy egész szem eprekkel tálaljuk.
Az utolsó adagot tesóm ette, először húzta a száját, hogy ő ennyit aztán nem tud megenni... aztán a második falatnál már azt mondta, hogy mintha cukrászdában lenne, a harmadiknál pedig megkérdezte, hogy ugye mindet megeheti. Hát kell ennél nagyobb elismerés? - Bonnie23
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!