Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gyümölcsös-szilvás csatni (chutney) karácsonyi pulyka mellé

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A fagyasztott gyümölcsöket szobahőmérsékleten egy kicsit kiengedem. Egy jó nagy edényben a vajat, a hagymát, kókuszt, a fűszereket picit megpirítom, majd mindent belekeverek, kivétel: cukor, eper, erdei gyümölcs és rózsavíz. A szilvát is beleteszem, mert vastagabb és erősebb a szerkezete, mint a többi gyümölcsnek.

Közepes lángon, pár percenként kevergetem 20 percet, ezután hozzáadom a cukrot, és további 10 percet kevergetem vele. Ekkorra már egy kicsit besűrűsödött, hozzáadom az epret és az erdei gyümölcsöket, elkeverem, lefedem, és 20 percig lassú tűzön rotyogtatom. Isteni az illata, a legvégén adom hozzá a rózsavizet, és készen is van.

Még forrón tiszta üvegekbe töltöm (mint a lekvároknál), és ha kihűlt, a hűtőbe tárolom. Ezt a csatnit fogom felmelegítve a karácsonyi pulyka mellé kínálni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss