Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdeigyümölcsös-csokihabos torta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A vaníliás piskótához:
  • 6 tojás kettéválasztva
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • pici só
  • 1/4-1/2 csomag sütőpor
  • vaníliás cukor
  • A csokis piskótához:
  • 6 tojás kettéválasztva
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • pici só
  • 1/4-1/2 csomag sütőpor
  • jó minőségű kakaópor
  • A habhoz:
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • tetszés szerint kakaópor
  • A gyümölcsös réteghez:
  • 35-40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 4-6 kanál cukor (attól függ, ki mennyire savanykásan szereti)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • pár evőkanál víz
  • A díszítéshez:
  • porcukor
  • ostyavirág

Elkészítés

Elkészítés: 1. Mindkét fajta piskótát elkészítem. A tojásokat kettéválasztom, külön-külön cukorral felverem, összekeverem, majd az olajjal is eldolgozom, utoljára pedig a száraz hozzávalókat forgatom bele. Egy kerek tortaformát kikenek, belesimítom a masszát, és 180-190 fokon kb. fél óráig sütöm. Ha hamar elkezdene a teteje sülni, akkor letakarom sütőfóliával, de a vége előtt 5 perccel leveszem. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a belseje megsült-e. Porcukrozott gyúródeszkán hagyom kihűlni, majd kettévágom a lapokat.

2. Kiveszem a mélyhűtőből az erdei gyümölcsöt, és egyből egy lábasba teszem cukorral és pici vízzel, elkezdem melegíteni kis lángon. Amikor már levet engedett, de még langyos és nem forró, akkor hozzákeverem a pudingport, feltekerem a lángot, ha szükséges, adok még hozzá vizet vagy cukrot, mert eléggé savanykás a gyümölcskeverék. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm. Mikor összeállt, félreteszem hűlni.

3. Elkezdem gőz felett megolvasztani a csokit. Közben felverem a tejszínt habbá a cukorral és a fixálóval. Mikor elolvadt a csoki, de már nem forró, hozzákeverem a habhoz, a csokiízt fokozhatjuk némi kakaóporral. Habzsákba töltöm a krémet, de hagyok egy keveset az oldalára.

4. Vaníliás piskótalappal kezdek, körkörösen töltöm meg a lapot, először a szélére habzsákkal kört nyomok, majd a közepén is még egyet, a közötte lévő részt pedig a gyümölccsel töltöm ki. Így haladok minden lappal, legtetejére csokis kerüljön, mert szebb azt díszíteni, s így még krém se kell a tetejére. Az oldalát a maradék krémmel bevonom. Porcukorral és ostyavirágokkal díszítem.

A családnak nagyon ízlett, laktató, egyszerre savanykás és mégis csokis, ami ellensúlyozza.

Ezek is érdekelhetnek

Friss