Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a tökéletes petrezselymes krumpli titka

default user icon
MME
Sosem hittem volna, hogy valaha cikket írok egy olyan egyszerű ételről, mint a petrezselymes krumpli. Ennek apropója most az, hogy a napokban Szonja barátnőm mesélte, hogyan is készítette el ebédre ezt a szuper fogást a családnak.

Meg is kérdeztem tőle, hogyan csinálta, mire a válasz az volt, hát úgy, ahogyan kell! Feltette a gázra főni a krumplit, majd amikor elkészült, rádobta a petrezselymet. Nos, ekkor jöttem rá, hogy az emberek nagy része még mindig az iskolai menzákról megszokott, petrezselyemmel megszórt, dögunalmas ízű főtt krumplit készíti, pedig egy pici plusz munkával rettentő izgalmas és csodás fogás készíthető belőe nem több, mint 20 perc alatt.

A jó petrezselymes újkrumpli ugyanis belül puha, kívül aranybarna és ropogós, ízének az extraszűz olívaolaj ad plusz karaktert. Én nem csak köretként, de húsmentes főételként is szeretem, némi salátával kiegészítve.

PETREZSELYMES KRUMPLI

(4-6 fő részére)

  • 1 kg újkrumpli
  • 4 ek olíva olaj
  • 2 csokor petrezselyem

1.

Alaposan megmossuk az újkrumplit, majd falatnyi darabokra vágjuk. Nem kell meghámozni! Ezután egy vastag fenekű, tapadásmentes serpenyőbe tesszük. Megsózzuk, öntünk rá 3-4 mm vizet, meglocsoljuk alaposan olívaolajjal, majd lefedjük és elkezdjük főzni közepes lángon.

2.

Letakarva, nagyjából 10 percig pároljuk a krumplit, aztán fedő nélkül sütjük tovább. Ekkorra a víz már szinte teljesen elpárolgott. Amikor a krumplidarabok alja elkezd barnulni, nény percenként egy lapos fakanállal óvatosan átkeverjük. Ezt addig csináljuk, míg a krumpli mindenhol szép, aranybarna nem lesz. Ha útközben túlságosan kiszáradna, adjunk hozzá még 1-2 evőkanál olívaolajat.

3.

Apróra vágjuk az alaposan megmosott friss petrezselymet. Amikor a krumpli már kész, rászórjuk, aztán átkeverjük, és már tálalhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss